„Védjük meg közösen a fővárost!” jeligével Budapest Főváros Kormányhivatalának 500 kormánytisztviselője vett részt azon az árvízvédelmi felkészülést szolgáló gyakorlaton, amely Budapest Főváros Védelmi Bizottsága (BFVB) és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) közös szervezésében valósult meg.

A felkészülésen részt vett Dr. Sára Botond főispán, a BFVB elnöke, Dr. Mészár Erika, a Kormányhivatal főigazgatója, a BFVB általános elnökhelyettese, továbbá Borsos József ezredes, a BFVB titkára, valamint Lipták Attila tű. dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a BFVB katasztrófavédelmi elnökhelyettese.

A IX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság előtti területen megrendezett gyakorlaton a kormányhivatali munkatársak megismerkedhettek az árvízvédelmi feladatokkal, és elsajátíthatták a gátépítés alapvető gyakorlati feladatait. A kétkezi fizikai munkát Csepregi Péter tű. ezredes, polgári védelmi főfelügyelő irányításával az FKI állományából mintegy 35 fő, továbbá a Budapest Mentőszervezet tapasztalt önkéntesei segítették.

A gyakorlat kitűzött célja az volt, hogy egy esetleges dunai árvíz során a BFVB eredményesen tudjon hozzájárulni a főváros lakosságának, otthonaiknak és anyagi javaiknak a megvédéséhez. Az eseményen szerzett tapasztalatok alapján a BFVB elnöke úgy határozott, hogy a közeljövőben további 500 kormánytisztviselő részesül majd hasonló felkészítésben.