A területi védelmi igazgatás eseményei

A Magyar Honvédség történetét bemutató kiállítás nyílik Egerben

Publikálva: 2023. december 8.

2024. március 15-én a Magyar Honvédség történetét bemutató kiállítás nyílik az egri várban, melynek alkalmából Ignácz Balázs, a Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke és dr. Ringert Csaba, a Dobó István Vármúzeum igazgatója együttműködési megállapodást írt alá december 6-án, a vármegyeházán.

Tovább a teljes cikkre

Haditorna Pest vármegyei döntő 2023

Publikálva: 2023. november 6.

Ez év októberben is megrendezésre került az Országos Haditorna Verseny Pest vármegyei döntője. Az eseménynek első alkalommal adott otthont a Budapesti Honvéd Sportegyesület Dózsa György úti bázisa. A versenyt Dr. Tarnai Richárd főispán, a Pest Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke nyitotta meg. Főispán úr beszédében kiemelte a fiatalokat megmozgató sportrendezvények fontosságát és említést tett a környezetünkben zajló fegyveres konfliktusok tükrében a honvédelem egyre fontosabb szerepéről.

Tovább a teljes cikkre

Őszi Területi Védelmi Bizottsági ülés Tolna Vármegyében

Publikálva: 2023. október 26.

Dr. Horváth Kálmán főispán, a Tolna Vármegyei Területi Védelmi Bizottsági elnöke által vezetett 2023. október 19-i őszi ülésen – honvédelmi, katasztrófavédelmi, közegészségügyi, vízügyi témákban – 11 napirendi pontot tárgyalt meg a testület.

Tovább a teljes cikkre

Gyakorlat Vas vármegyében

Publikálva: 2023. október 3.

Eleget téve jogszabályi kötelezettségének a Vas Vármegyei Területi Védelmi Bizottság 2023. évi feladattervében foglaltak alapján, szeptember 28-30. között megtartotta a Vasi Védelem 2023. elnevezésű komplex védelmi és biztonsági igazgatási gyakorlatát.

Tovább a teljes cikkre

Csapatban, együtt

Publikálva: 2023. szeptember 15.

A tartalékos rendszer, a hivatásos hadsereg feltöltése a fiatalokon keresztül valósulhat meg, ezért a Magyar Honvédség folytatja az Országos Haditorna Verseny több évtizedes hagyományát és a jövőben törekszik annak fejlesztésére is – hangsúlyozta dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Göcsej Harci Túra és Országos Haditorna Verseny első döntőjén, Zalaszabaron, a Zobori Élmény Parkban, szeptember 14-én. A versenyen tizenegy iskola képviseltette magát negyvenegy diákkal.

Tovább a teljes cikkre

Szekszárdon fejeződött be a települési honvédelmi referensek országos felkészítése

Publikálva: 2023. június 1.

Tolna vármegyében 2023. május 25-én került sor a települési honvédelmi referensek felkészítésére a szekszárdi Vármegyeházán. Az eseményt a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztálya (HM VIF) és a Tolna Vármegyei Területi Védelmi Bizottság (TVB) Titkársága közösen szervezte.

Tovább a teljes cikkre

Békés vármegyében is megtörtént a honvédelmi referensek felkészítése

Publikálva: 2023. május 25.

2023. május 23-án a Békés Vármegyei Kormányhivatal Beliczey terme adott otthont a vármegye honvédelmi referenseinek 2023. évi, központi felkészítéséhez. A vármegye területén fekvő települések polgármesterei által kijelölt honvédelmi referensek közül 53 fő vett részt a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztálya, valamint a Békés Vármegyei Területi Védelmi Bizottság Titkársága szervezésében megrendezett eseményen.

Tovább a teljes cikkre

Árvízvédelmi gyakorlatot tartott Budapest Főváros Védelmi Bizottsága

Publikálva: 2023. május 24.

„Védjük meg közösen a fővárost!” jeligével Budapest Főváros Kormányhivatalának 500 kormánytisztviselője vett részt azon az árvízvédelmi felkészülést szolgáló gyakorlaton, amely Budapest Főváros Védelmi Bizottsága (BFVB) és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) közös szervezésében valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

A tervek szerint halad a honvédelmi referensek felkészítése

Publikálva: 2023. május 17.

2023. május 9-én a Pest vármegyei települések, valamint a Budapest főváros kerületeinek polgármesterei által kijelölt honvédelmi referensek közös felkészítésével folytatódott az országos program, melynek a Gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Tudástranszfer Központja adott otthont.

Tovább a teljes cikkre

Honvédelmi képzés Pécsett

Publikálva: 2023. május 15.

A Baranya vármegyei települések honvédelmi referensei számára a Honvédelmi Minisztérium (HM), a Magyar Honvédség (MH) és a Baranya Vármegyei Területi Védelmi Bizottság (TVB) szakembereinek részvételével tartottak felkészítést Pécsett, 2023. május 10-én.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció